Mail naar Chantal 

Beste Geert en Chantal, 

Graag wil ik via deze weg even mijn zegje doen aangezien er afgelopen woensdag weinig ruimte was om te spreken vanuit onze zorgen en vanuit onze kwetsbaarheid.  

Op 1 april hebben jullie het plan van de 24 uurs zorg gepresenteerd aan ons waarna Remco en ik met jullie in gesprek zijn gegaan. Echter kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat het plaatje al zo compleet was dat er alleen nog maar ruimte was om over plantjes en parkeerplaatsen te praten.

Daarop heb ik een brief gestuurd met mijn zorgen naar de B&W en de fractievoorzitters en zijn er verschillende gesprekken geweest in verschillende samenstellingen. Daarin heb ik het gevoel gehad dat er naar onze vragen werd geluisterd en ons verhaal is gehoord. Uiteraard werden we gewezen op de mogelijkheden van het omgevingsdialoog waarin we meerdere thema’s zouden kunnen terug laten komen.

Ervan uitgaande dat het omgevingsdialoog een nieuwe start en open gesprek zou zijn ging ik met vertrouwen naar de bijeenkomst afgelopen woensdag. Ik had me voorbereid op een eerlijk gesprek over de kwaliteit van leven van de client, blik op de toekomst na de vergrijzing, mogelijkheid over semi-permanente bouw en buurtparticipatie.

De bijeenkomst begon rustig. Maar toen we de sheet bereikte waarin letterlijk benoemd werd waar we het niet over gingen hebben en dat we alleen de thema’s ruimtelijke inpassen en verkeer gingen bespreken….

Dan zijn we weer terug bij het eerste gesprek met jou en Geert.

We mogen misschien niet over het verleden praten. En ik ben ook geen onderdeel geweest in het verleden maar laat het verleden ook een goede raadgever zijn voor de toekomst. Een buurt die zich niet gehoord voelt en een ondernemer die zich niet gezien voelt levert uiteindelijk niemand iets op. Laten we dan ook investeren om het deze keer anders te doen.

Ik sta ervoor open, Chantal, om eerlijk en respectvol het gesprek aan te gaan. Waarin we voornamelijk naar elkaar kunnen luisteren. Dit had afgelopen woensdag wat mij betreft ook kunnen gebeuren. Luisteren zonder daarop te hoeven reageren. Wij zijn echter als buurt een miniversie van de maatschappij. Waarom zie je dit niet als een kans om verbinding te krijgen met de buurt maar ook om je plan daarop te kunnen toetsen. Het is uiteindelijk aan jou wat je hiermee doet.

Je kunt er ook voor kiezen dit niet te doen en je plan zoals het er nu ligt op de markt te brengen. Er zullen altijd mensen kritisch zijn. Speel ons dan niet de zwarte piet toe maar neem dan verantwoordelijkheid voor de keuzes die je in dit proces hebt gemaakt.  

Ik hoor graag van je terug.

 

Groetjes Lies